Header

Header
Akira~Chan

kuruma,dolls dan jemputan berbuka puasa

| Wednesday, September 9, 2009

1. kuruma

kuruma = kereta dalam bahasa jepun. sudah beli kereta minggu lepas, tapi tak bawak secara berleluasa sebab masih belum beli insuran...hehe. kereta ni jenama Renault, automatik dan jenis MPV.




2. dolls

berjaya menambah koleksi dolls..di samping itu dapat beli display case momiji dengan harga berpatutan.. weee












en. suami jeles sebab die takde doll, jadi botol deodoran Nivea ni jadi mangsa! hikhik!
3. jemputan berbuka puasa
harini dapat call dari Kak Maswa dan dijemput berbuka kat rumah die esok. hrmm.. nak bawak buah tangan ape ye? popia lagi? roti jala? salami with cheese tart? sambal kentang? uuu..perut suda lapar!!


10 voice outs!:

{ Ladynoe™ } at: September 9, 2009 at 2:42 PM said...

ahahahah! botol deodorant tu cute dan membuktikan cik aidi kita ni mmg sweet n lovely orgnya!

qila senang la nanti balik melesia boleh shipping renault terus. alang2 kat sana dah murah, boleh beli lagi satu.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 9, 2009 at 3:27 PM said...

ahaks! abihla ko puji die lebey2 nanti sat lagi die baca sure kembang meletop2 lah nampaknya..

abg kite kata renault nye keta tak berapa ngam la ngan msia..sebab enjin die cepat panas. sini kan sejuk so practical la.. kalau kat msia takut nanti meletop plak.. takpe2 dah plan nak beli kete pe bawak balik nanti..hehe..

faridah, dah besaq dah perut ko.. tak sangka ko dah pregnant 5 bulan.. tahniah2!

{ H A N I } at: September 10, 2009 at 2:41 AM said...

waaa..kete baru..take care klu drive tau..ler, patut pelik semacam jer botol deodoran tu..hehe..

{ sYaFi } at: September 10, 2009 at 4:43 AM said...

bacon with cheese tart??halal ke tu huhu

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 10, 2009 at 8:27 AM said...

hani:

hye hani! we will drive carefully.. haha.. qila pun tak sangka abg qila akan wat bende camtu.. heee

syafi:
mestila halal..we made it ourselves.. plus beli barang mentah pun kat kedai halal! ;pp

{ ciktutor } at: September 10, 2009 at 2:06 PM said...

qilah, bacon ada yg halal ke? kompius jap..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 10, 2009 at 6:25 PM said...

ouh..sume orang sangat tertarik dengan bacon n cheese tart itu kan?

well, qila bukan guna bacon dalam erti kata the real bacon, but there is a halal shop selling halal beef and lamb sliced in thin, round-shape and smoked.. which look exactly like the real shape of bacon..

sume suda clear???

{ ciktutor } at: September 11, 2009 at 1:40 PM said...

owh, thaks qila. yelah, sini manader kedai halal yang canggih manggih..agaknya sana ramai muslim, so bacon pon digunakan untuk daging lain tapi dipotong nipis.
sini bacon hanya diguna untuk babi...

{ happyichigo♥ } at: September 14, 2009 at 2:11 PM said...

hahhahahha...lucu lah qila deodorant pun boleh jdk kokeshi doll!!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 14, 2009 at 5:12 PM said...

itu keje abg qila, dira..die jeles sebab qila ade banyak dolls..so, untuk menyedapkan hati, die lukis sendiri kat botol tu.. :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof