Header

Header
Akira~Chan

simple update

| Wednesday, September 2, 2009

been doing things for the past few days
so tak sempat nak update blog
hee

1. had my first haircut in Englefield Green yesterday. Betul cakap Kak Lah (tokey saloon rambut kegemaran), kat sini gunting rambut ala2 cincai je.. (this statement not goes for hairstylist saloon yang buat style rambut da bomb! ye) kalau nak potong pendek atau buat layer, die gunting skit2 je.. pastu kalau bab cuci rambut, saya rasa kat Malaysia lagi proper, siap buat head massage dan sampai kulit kepala sampai jadi lembut dan jadi ringan skit.. bagi die asal rambut basah, syampu rambut dan cuci.. tu je..

2. esok akan ke London untuk test-drive kereta.. hehe.. saya kene sampling every week dalam autumn ni, so kenderaan untuk ke hutan sangatla perlu (di samping untuk jalan2 ke Manchester, Bristol bla..bla.. ha, itu plan masa depan!).. ala..keta 3rd hand je.. model ape? tengokla kesudahannya nanti.. :)

3. suhu makin sejuk di sini.. angin kuat giler bila waktu petang hingga ke senja.. jadi sudah mula pakai baju ala2 winter..heee..

4. sudah mula berbuka dengan lauk ala kebaratan.. ish! memandangkan kat sini nasi bukan makanan ruji, jadi saya sudah mula terima roti, mashed potato, roasted chicken dan sayur yang dipanggang berbanding sup sayur yang hari2 dimasak masa kat Malaysia dulu... huuu.. lebih sihat, kurang kalori dan diterima tekak! hahaha

5. look forward to receive big parcel box from Malaysia..! thanks angah sebab pos hantar ratus-ratusan ringgit..! (padahal duit aku melayang!..hee).. hopefully kuih raya dalam box itu tak sehancus mana bile sampai sini...kikiki

6 voice outs!:

{ Hanis MY } at: September 3, 2009 at 2:59 AM said...

Qilaaa...oo..kena sampling dlm hutann fuh sungguh mencabar..ala 3rd hand pun ntah2 volvo ke merc ke..ok kiter nantikan hehe..jeles la niiii bleh makan biskut raya huuuuu..sgt jeles..hehe..kat sini pun dah sejuk huhu..ok dear take care

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 3, 2009 at 11:48 AM said...

a'ah..nak cari cendawan kene masuk hutan..hehe..tapi takla kedalam sangat.. ishh.. akak ni, 3rd hand biasa2je.. akak pun beli keta kan? mahal tak? hopefully kuih raya yang kakak qila anta tu tak hancur la.. sis, sana season pe skang? u take care too tau!

{ IZANJAY } at: September 3, 2009 at 9:29 PM said...

Qila,

Qila nanti buat lesen UK tak?ke guna yang valid lesen keta Malaysia je??

Kak Izan pun kena pi site bawak keta..tapi diorang sewakan keta la..tapi kena bawak sendiri...kena mohon lesen UK jugak akhirnya...bila tempoh setahun dah abis..

{ Hanis MY } at: September 4, 2009 at 2:23 AM said...

Qila..skang dah masuk fall..daun2 dh start tukar kaler..pastu sejutsss kena pakai jacket tapi yg nipis jerla..yup beli kete tapi dah nak abis winter baru jumpa kete murah huu takperla at least tis coming winter tak perlu tgu bas dlm kesejukan lagi..harga kete kalau convert ke RM = 5000 plus..mesti kete kat sana lg murah kan..besh2.. qila nanti add ym k gifog07..take care

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 4, 2009 at 1:50 PM said...

haluu kak izan

qila gune lesen Malaysia dulu. nanti nak dekat setahun baru nak tuka lesen UK. Ouh,kat sana senang dapat keta sewa ye? sini susahla sis. tu yang beli tu.. baik2 bawak keta pi sampling k?

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 4, 2009 at 1:55 PM said...

kak hanis:

waaa.. samela kita. skarang ni pun nak masuk autumn..angin jangan kirela..
kuat giler! nak kuar pun kene pakai jaket tebal.. sis, sini keta terpakai ada yang murah, ada yang mahal. tapi beli keta kat sini sangatla senang. qila baru beli keta semalam..kalau convert ke RM cecah 6k..heee.. yang beshnya dapat keta bersih, takde rosak dan pastinya automatik!

p/s: qila dah add akak k?

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof