Header

Header
Akira~Chan

another Eid-ul-Adha gathering!

| Sunday, December 6, 2009


semalam saya dan suami attend Muslim gathering kat Wetton's Annex dekat dengan RHUL campus
aktiviti yang diadakan adalah solat Isya' berjemaah, jamuan pot luck dan juga meeting untuk tujuan pencarian building property untuk bina Muslim community centre di sini
FYI, setakat ni semua kegiatan komuniti Islam dibuat di bangunan Wetton's Annexe yang merupakan salah satu lecture room untuk student arts yang study kat RHUL
diorang solat Jumaat, solat sunat Aidilfitri,Aidiladha pun kat situ gak
tapi kalau tak silap dengar, pihak universiti tidak lagi membenarkan sebarang aktiviti dibuat pada masa akan datang, jadi kaum2 lelaki Muslim yang bergiat aktif kat sini sedang dalam usaha mencari bangunan lain untuk dijadikan permanent community centre



akira~chan sedang menjala

aidy~chan sedang melipat popia

aidy~chan dan Abg Sam

akira~chan with Kak Linda, Kak Sue and little Asha

cik puan muda tidak mahu ketinggalan menyumbang makanan untuk pot luck :)

manisan orang Timur Tengah memang manis giler!

aidy~chan dan geng2 nya



:)




roti jala dan popia kami licin! Alhamdulillah


4 voice outs!:

{ + r3d lollip0p + } at: December 6, 2009 at 10:50 AM said...

klu gathering2 cmni, biasanya mat saleh suke klu j0in. ;)

{ Kekanak Tokyo } at: December 6, 2009 at 12:38 PM said...

siap bawak acuan roti jala pi sana tu.hebat2.

bes lak tengok muslim community sana get together.sini jarang.

{ H A N I } at: December 6, 2009 at 1:32 PM said...

rajinnyer akira~chan n aidy~chan wat roti jala n popia =) bagus ader gathering camtu..smoga bjumpa new building utk aktiviti akan dtg..benda baik insyaAllah dipermudahkan =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: December 6, 2009 at 10:36 PM said...

kak zieyla:

yeah, they do love gathering stuff esp when it comes to Malaysian's..but if it were more to religion esp Muslim, diorang kurang gemar nampaknya..

kak zeti:
yeah, Muslims community kat kawasan qila ni nampaknya sangat aktif..setiap kali ada perayaan islam, memang akan ada event macam ni..which i think very good indeed

hani:
tq2.. sekali sekala nak juga menjamu orang dengan air tangan sendiri :)insyaAllah, kitorang pun harap ianya akan berjalan lancar..insyaAllah Amin..

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof