Header

Header
Akira~Chan

Magna Carta Day, Radish picking & Plate Painting

| Monday, June 14, 2010

last weekend happened to be another joyful weekend for me and hubby
di samping pergi sampling dan kemudian hantar samples back to the lab we also managed to attend the Magna Carta Day fair organised by the town society
jadi jalan utama ke Hight Street ditutup dan banyak gerai2 dan stage dibuka untuk jualan dan persembahan jalanan
pelbagai aktiviti dianjurkan di sini sehingga jam 4 petang

like one we have in the first 3
pictures below:



persembahan orkestra


saya juga tidak ketinggalan menandatangani petisyen Greenpeace untuk menghalang tumpahan minyak yang berleluasa di Canada...


.... dan juga sempat bergambar dengan en. badut yang sudi buatkan flower balloon untuk saya..weeeee.. :)

dan untuk makan malam, hubby dah mula picking radish yang dahpun mature di garden..it's good to have meals from our own vegetable garden
:)



and yesterday, we went for plate painting on the afternoon kat tempat yang sama kami buat squished plate at the previous day.. saya decorate satu plate dan hubby pun lukis satu plate
it took awhile for hubby to finish his masterpiece- sebab expert sangat dan terlalu detail
and i managed to finish mine within 4 hours only!! haha



my piece de resistance.. (below)



another good hobby to release my tension while writing for my annual review report... hehe!





11 voice outs!:

{ Kekanak Osaka } at: June 14, 2010 at 2:55 PM said...

cantik giler akira lukis kat pinggan tu.

kalu saya...haha..lukis orang lidi, tapi hasilnya jadi basikal.i suck at art.

nice to see you go round having fun with your husband. :)

{ happyichigo♥ } at: June 14, 2010 at 4:08 PM said...

ape yg en aidy lukis kat plate tu..mesti lawa nnt nak tgk ye qila..
qila nye lawa, girlie nyeeer!

radish tu masak ape babe?

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: June 14, 2010 at 6:08 PM said...

zeti:
tq zeti-chan.. :)

saya pun tak pandai lukis sangat.. kalau lukis simple2 tu bolehla..
btw, i suck at art too..masa kelas seni tingkatan 3, saya dapat C lagi masa final..huhu

dira:
die lukis gambar pemandangan..lagi cantik dari qila punye plate..tapi qila tak sempat tangkap gambar finishing product die sebab dah nak rushing beli groceries kat tesco.. nanti bile dah collect plate, qila update entry baru k?

radish tu kitorang campak dalam sup sayur je.. rasa die macam kelat2 skit..hee

acom at: June 15, 2010 at 2:52 AM said...

is there is any other way to like an entry in a blog?

haha

its must be great to have a piece of land that can be used to pant your own vege aite..

i like!!!

{ Mrs. Amien } at: June 15, 2010 at 7:02 AM said...

cantik le qila lukisan qila.. sukeeeeeeeeeeeeeeeee....lukis 1 utk halida okeh tak??ngeeeeeeeeee......

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: June 15, 2010 at 7:39 AM said...

acom:

tengkiu acom..
yeap, definitely worth it, acom.. but i'm not sure, i'll be able to make the same once i'm back to Malaysia..gonna bz like bee..hehe..

Halida:
tq tq dear... next time qila lukis n dedicate untuk Halida ok? :)

{ r3d lollip0p ♥ } at: June 15, 2010 at 3:14 PM said...

entry ini sgt berwarna-warni :) saya suka! :)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: June 15, 2010 at 11:15 PM said...

tq kak zieyla ;)

{ H A N S } at: June 16, 2010 at 12:55 AM said...

comeynyer painting plate qila..waner pink itu tetap ader =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: June 17, 2010 at 8:15 AM said...

hani, itu sudah semestinya! ;)

{ mYeQa } at: June 17, 2010 at 9:20 AM said...

saya plg suke kasut tue~~~

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof