Header

Header
Akira~Chan

study dan Belgium

| Tuesday, July 20, 2010

Salam..
Haluu readers!!
I'm back again!

Alhamdulillah progress meeting saya minggu lepas berjalan dengan lancar
dengan ini saya mengisytiharkan bahawa i'm officially a PhD student!!
mesti some of you pelik kan? sebab saya dah mula study di sini since last year lagi
tapi sebenarnya, dalam tahun pertama semua student yang nak amik PhD di sini kene register sebagai MPhil student dulu..lepas setahun kitorang kene attend upgrade review meeting dengan supervisor dan advisor (atau ade certain uni amik external examiner)

meeting ini bertujuan untuk membincangkan progress yang telah kitorang buat sepanjang setahun tu atau idea2 baru yang boleh diaplikasi dalam research akan datang.. kitorang juga kene sediakan research plan untuk 6 bulan atau setahun akan datang..
in the end supervisor dan advisor (atau external examiner) tu yang akan decide samada kite layak atau tak untuk di upgrade naik status PhD atau stick dengan MPhil status sahaja
tapi sebagai pelajar tajaan, haruslah kene sampai target upgrade ke PhD..kalau tak, susah nanti..
senior lecturer saya pun selalu pesan, biarlah bersusah-susah dulu masa 1st year supaya dapat impress sv kat sini.. lepas tu maintain kan + progress tu sampai habis (ingatan untuk diri sendiri ni)

well..saya dah janji nak cerita pasal europe tour saya kan?
so, hari ni kite start dengan Belgium dulu

Salah satu tarikan utama di Belgium adalah coklat
jadi kami dibawa ke salah satu Belgian chocolate factory for chocolate shopping!
di samping dapat merasa pelbagai jenis coklat free, ayah dan mama saya esp. memang excited memborong coklat..
sila rujuk gambar basket kat bawah tu.. hehe..most of it adalah kepunyaan ayahanda dan bondaku untuk dibawa balik ke tanah air :)

msg untuk Aiman : atuk banyak beli lolipop untuk Aiman tau!


untuk travel package yang kami amik ni, hanya kilang ni je yang kami lawati di Belgium..
sebab lepas tu, kitorang teruskan perjalanan ke Netherlands

next entry -- Netherlands; Volendam & Amsterdam







5 voice outs!:

{ makdara TERDIVA } at: July 22, 2010 at 3:00 AM said...

coklat oh coklat...nom..nom..nom... :)

salam visit dik :)

{ Hanis MY } at: July 22, 2010 at 6:17 AM said...

wow wiii choco..i likee..me want too

{ didi harun } at: July 22, 2010 at 11:49 AM said...

Qilaaaa... makan waffles with choc tak? Sedapppp kannnnnn!

{ IzanJay } at: July 23, 2010 at 11:49 AM said...

Yeay!!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 31, 2010 at 4:03 PM said...

makdara TERDIVA:

kelass nye nick name u! hehe
salam to u too :)

kak hanis:
hehe..so, u shud visit belgium too.. :)

didi:
yeap..i did.. heaven sangat! :)

kak izan:
double yeay!!
:)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof