Header

Header
Akira~Chan

Oxford updates

| Tuesday, October 19, 2010
Salam kawan2
sorry for not updating earlier.. i've been busy looking for fungus in the forest and a few research things came up these days
selama kepergian saya ke Oxford selama itulah rindu saya pada suami di rumah itu..uhuhuhu..
we've never been apart before, walaupun satu malam..but this trip really put myself and him into a test!

but anyway, we've PASSED the test! saya balik ke rumah dengan gembiranya dan suami telah menanti dengan hidangan makan malam favourite saya; nasi putih dengan ayam masak merah!!
cayang papa! :)

back to the subject again
misi qila ke Oxford adalah sebagai wakil universiti ke pertandingan Environment YES
pertandingan ni adalah terbuka kepada postgraduate students yang mempunyai background environmental studies di mana kumpulan/wakil dari uni hendaklah come out dengan business plan di mana produk yang berunsurkan alam cuba untuk dikomersialkan di dalam pasaran.. got me?

jadi kitorang kene attend workshop selama 2 hari dan juga berbincang dengan mentor2 yang telah berjaya dalam perniagaan diorang untuk tips dalam menyiapkan business plan kami DAN...
pada hari ketiga, kitorang kene present business plan tu depan potential investors merangkap judges yang akan memilih 2 kumpulan syarikat untuk ke final di London hujung tahun ni..
unfortunately, we LOST!
takpela, takde rezeki kan?

yang penting pengalaman yang diperoleh sangatla bermakna bagi saya
jumpa kawan2 baru
improve confidence dalam diri
dan juga dapat layanan first class (accommodation, food etc.) sepanjang kat sana

below are some pictures taken while i was there
due to my carelessness, some picx were lost while i tried to transfer them via bluetooth..demn!








3 voice outs!:

{ Hanis MY } at: October 19, 2010 at 1:30 PM said...

Wow wiii bestnyaa! What an experience, kalah belakang kira... syok2...like ur jacket la qila cunsss

{ Kekanak Osaka } at: October 19, 2010 at 3:37 PM said...

your bag tu gempak sangat.
tak pernah terpikir nak beli bag camtu, tapi tengok Qila pakai, cun plak.owh no..kena pi cari ni.ahaha

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 19, 2010 at 4:38 PM said...

kak hanis:
betul la.. pengalaman itu yang penting sebenarnya.. :) thanks kak.. 1 pc-jacket tu bawak dari msia.. kalau tengok budak2 lain, sume pakai 2-pieces suit..rasa nak ade jugak camtu..sebab kalau attend conference atau presentation nanti leh melaram dengan suit tu..hehe

zeti:
yeke? kakak ipar pun dah order satu suh bawak balik untuk dia. hehe..sila dapatkan di pasaran segera ok? :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof