Header

Header
Akira~Chan

alkisah Portmeirion

| Monday, November 15, 2010

Hari Sabtu lepas adalah hari penat-sedunia untuk saya dan suami
bangun pagi seawal jam 4.30 pagi dan memandu ke Stoke-on-Trent selama 3 jam (tak termasuk jammed di motorway) semata-mata untuk beratur panjang-panjang
dan lepas 4 jam baru dapat masuk khemah Portmeirion Marquee Sales tu..

lain kali kalau nak pergi sana haruslah masak makanan panas-panas, bawak air panas dalam tumbler dan siap picnic chair supaya sambil beratur boleh bersantap dan kasi sume orang di situ *drooling*..hehe..

btw, ini kali pertama saya dan suami berkecimpung dalam bidang pinggan mangkuk ni.. memang we all tak sangka lah...dalam pada niat nak tengok2 cuci mata je..adalah juga seketul dua barang disambar :)

qila lupe nak snap gambar orang2 pertama yang masuk beli barang dan keluar
memang berkotak-kotak diorang borong
dasyat betul penangan Portmeirion ni
and to your knowledge, memang majoriti yang qued up adalah Malaysians!!
bile tanya kakak-kakak yang lagi arif pasal brand ni, rupenye harga die memang tak mampu dibeli di KL
sampai ada set Portmeirion jual kat KLCC harga die around RM5800!!


inilah die antara produk2 Portmeirion yang hangat di pasaran itu


akira~chan dah demok!!!! uwaaaaa!


kat khemah putih sebelah kiri tula tempat Marquee Sales tu diadakan..nak sampai kat entrance die amik masa 4 jam dari tempat gambar ni diambil..dasyat tak dasyat!


and the line is still long at the back!





6 voice outs!:

{ BUNGA } at: November 15, 2010 at 9:13 PM said...

akira.. gambar paling bawah tudung coklat tu kawan dr notts kan..hehe..
rasanya masa ni kitorng baru je keluar dr khemah tu.. memang penat..lg penat bila yg dicari tak jumpa / habis..

p/s: tahun depan kita datang awal nak? pukul 6 dah terpacak depan khemah tu..heheh

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: November 15, 2010 at 9:39 PM said...

haluu Bunga

ouh tu kawan Bunga ya? qila tak bertegur plak dengan die masa tu.. duk pandang depan ja masa tu pikir bila la nak masuk khemah tu..hehe

ok..set! tahun depan kite pergi awal2!
:)

{ Kekanak Osaka } at: November 16, 2010 at 6:20 AM said...

tu dia...semangat beli pinggan. memang girly habis la Qila ni. and sanggup your suami bangun sekali kul 430 tuk teman tu. hebatla.ahaha.

tak amik gambar barang yang Qila dah beli ka?

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: November 16, 2010 at 8:22 AM said...

haha..baru berjinak-jinak ngan pinggan-mangkuk ni zeti.. Alhamdulillah, cik abg tu pun suke gak Portmeirion tu..tambahla lagi semangat qila nak membelinya.. hehe

ehe..ala..qila beli dua tiga barang je.. tak banyak pun..tengokla ade rezeki tahun depan, bolehla borong2 sikit untuk family kat msia :)

{ fara } at: November 16, 2010 at 9:07 AM said...

qila..
haha, akak pun banyak dengar citer pasal sale portmeirion ni. tapi kami belum sanggup nak pergi drive jauh camtu.
kami pun dah jatuh cintan dengan this pinggan mangkuk. pengaruhan maybe. :D
kagum ar qila pergi awal pepagi.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: November 17, 2010 at 8:59 PM said...

haluu kak fara

dari stoke-on-trent tu bper jam ek dari umah akak? kak laili pun drive jauh all the way from norwich ke situ..

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof