Header

Header
Akira~Chan

Mini Europe, Brussels

| Tuesday, May 3, 2011

after Keukenhof in the Netherlands, we went to another interesting place -- Mini Europe at Brusssels, Belgium
in short, Mini Europe is the park where all miniature models of European Union monuments are located
orang kata, kalau dah masuk Mini Europe ni boleh dikatakan dah cover seluruh Europe la.. 

terletak di Bruparck, Brussels, Mini Europe ni  memang dah dekat sangat dekat Atomium, a gigantic atomic structure of iron made by human ..kalau tengok gambar Lala~chan kat bawah tu, background die tulah The Atomium..

teringat balik masa jalan-jalan kat Mini Europe ni, cuaca tersangatla panas.. sampai takde mood nak tengok semua model bangunan.. kene berhenti kejap, cari tempat teduh lepas tu sambung jalan balik..
at the end of the route, dah "tak tahan panas" ajak mr hubby minum2 jap kat cafe die sebelum keluar dari park.. ngade! huu

..next location? BRUSSELS CITY!
:)



she made it!!

bergambar di Arc de Triomphe.. originally built in Paris.. kalau amik gambar kat  bangunan original dari jarak dekat, memang tak masuk semua




panoramic view.. kecikla pulak gambar ni




Mr. hubby next to Montmatre Hill, the Sacre-Coeur.. built in Paris as well..   


tak surela model ni dari mana..

us.. 


Windmills..mana lagi.. Holland!



oh..my knight!!!






3 voice outs!:

{ Imran@Copenhagen } at: May 3, 2011 at 12:58 PM said...

wow..mini europe in Brussels?..hmm nak kene pergi jugak nih

{ r3d lollip0p ♥ } at: May 3, 2011 at 9:29 PM said...

lala chan made it, qila ! ;)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 4, 2011 at 8:36 AM said...

Akira~chan to Imran:

salam Imran..
nice to meet you :)
silakan pergi ke Mini Europe :)


Akira~chan to r3d lollipOp:

yeay! tambah satu lagi location in her album! :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof