Header

Header
Akira~Chan

Westlife last ever concert

| Saturday, July 28, 2012

Ini adalah entri tertunggak ye..minta maaf

oleh kerana saya ni peminat tegar Westlife sejak high school lagi, jadi hubby telah sudi menjadi penaja tiket untuk menonton konsert Westlife (live) buat kali keduanya.. ya, kali kedua!
tapi yang kali kedua ni berbeza dengan yang kali pertama.. first time pergi tengok live concert di O2 arena pada 23 May 2012.. absolutely fantabulous!  tapi kali kedua ni tengok dekat panggung wayang Vue Cinema di London. 
kenapa tengok kat panggung? sebab concert nya jauh beribu batu dari sini -- Croke Park, Dublin.
tq BBC sebab buat live telecast di seluruh pelusuk panggung di UK supaya kami yang tak beli tiket last concert Farewell Tour ni dapat join sekali :)

memandangkan concert ni ditayangkan secara live, maka jualan tiket wayang adalah sangat 'hot'! kami beli tiket pun pada hari pertama jualan tiket online dibuka. maka, dapatlah seat yang paling best sekali. weeee! 
rasanya banyak advantage tengok live concert dekat panggung berbanding kalau pergi Dublin masa tu. 

Why?

1. concert di Croke Park bukan dalam indoor stadium tetapi open area. Ditambah lagi cuaca buruk, boleh nampak semua orang pakai raincoat dan berbasah-basahan sambil pegang kamera
2. bila dah hujan, tak boleh nak enjoy makan/minum. Tapi kami dalam panggung ni tak perlu basah-basah, boleh ngap2 popcorn dan minum fizzy drinks..hehe
3.  pertama kali boleh amik gambar dalam cinema dan gambar pun cantik2 belaka. :).. 

detik2 terakhir sebelum concert tamat adalah detik yang mengharukan
 semua Westlife members telah menitikkan air mata semasa menyampaikan ucapan personal masing2
tataula lepas ni takkan jumpa kot boy band yang best macam Westlife ni

enjoy the pictures!







mesti tak lepas snap gambar Nicky! :)



















some of my favourite tracks by Westlife. enjoy!





















2 voice outs!:

{ aiXat.MR } at: July 31, 2012 at 6:25 AM said...

err...
dalam cineplex ade Sing-a-long tak?
huhu

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 31, 2012 at 12:26 PM said...

of course ada, en. Aizat! happening woo.. :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof