Header

Header
Akira~Chan

sum tips for you, bride-to-be!

| Tuesday, May 26, 2009

tonight, i feel like giving some tips to my friends who will tie-up-their-knots in a few days time
well, you know who you are..*wink*
kenapa terfikir nak wat entry ni?
coz just now, i was handling my organizer, looking thru every pages from the first month when i suddenly stopped on February's to-do-list.. penuh giler!!
that was the peak month for me and hubby to settle everythings out before our wedding in March
so, i'm sure that your's too also full with listings, crossings, postpone~ing things bla..bla..
haha!
mesti pening kan? tapi dun worry
face it calmly and enjoy every moment towards ur happee ending k?

well.. moving to the main point ~~ tips untuk bakal pengantin baru
sorry..i fokus hanya pada the bride saje kali ni
dan tips ini lebih berbentuk personal -- untuk diri kamu sahaja

1- instead of doing final touch on your hantarans dan juga door gift, u shud concentrate on yourself too.. means ur BODY la.. mesti make sure makan makanan seimbang, cukup air dalam badan, dan pastikan tidur cukup. Jangan jadikan masa dah suntuk itu sebagai alasan anda untuk tidur lewat!

2- sila pergi buat rawatan untuk badan anda itu.. i suggest you to take bridal package treatment (all-in package) instead of pergi untuk buat facial saje. sum people ingat bahagian wajah sahaja yang penting masa kenduri, iyerla time tu mak andam make-up cantik2 kan? rawatan badan pun sama penting gak tau.. yerla kalau amik pakej, mesti akan ade massage yang mampu mengencangkan otot dan melancarkan perjalanan darah..one more thing, jangan buat last-minute ok??

3- take a short break to have your own bachelorrette party!! qila dah organize this kind of party before dengan my tutor-felo girlfriends and it turned out awesomely!! i suggest you to have it outdoor instead of indoor coz u guys boleh berlari-lari dan melompat macam budak kecik sebelum bertukar status...huhu!

4- amik masa untuk mendalami diri dan memotivasikan diri dengan membaca buku-buku panduan/nasihat untuk membina keyakinan diri bile dah jadi isteri nanti.. kadang2 kite ni kejar hari bahagia jer, tapi dalaman kita masih belum bersedia untuk terima benda baru...kan?

5- minta maaf dengan semua orang sebelum cuti kahwin atau sebelum majlis akad nikah dan sebagainya. kite tak pernah terlepas buat salah dengan orang kan? jadi bile kite minta maaf dengan orang, mereka akan memaafkan kite di samping mendoakan kebahagiaan kite kan? lebih2 lagi ibu bapa kite sendiri

6- banyakkan senyum

7- habiskan masa bersama ahli keluarga, adik beradik.. have a short visit sumwhere ke, shopping ker, or pergi main bowling ker.. buat makan besar ke..like me, i went out with my sibilings, makan sushi sampai perut penuh, gelak2 sampai keluar air mata.. bukannya ape..u still can do the same thing after ur wedding, but the feel will be different..trust me! try this, amik gamba u ol sehari sebelum wedding and a day after ur wedding..walaupun nampak sama, tapi u guys akan rasa ada strange feelings towards it.. i did feel that!

8- jangan gabra dengan kata2 orang mengusik di sebelah anda itu.. nervous tetap ada, but don't take it seriously dear~ i guarantee kahwin itu best!! haha.. terutamanya bile bersama dengan orang tercinta.. yang kahwin paksa tu i tak taula..ooops!

9- banyakkan doa, solat dan baca ayat2 suciNya..pada Dialah kite memohon kan? insyaAllah semoga doa anda diberkati..

10- make sure keperluan u ol dah ade dalam bilik pengantin; from hair-dryer, pin tudung, moisturiser, tisu, mousse rambut, mineral water, some sweets untuk elak pening, sewing kit, safety pin bla..bla k?

that's all for now!

oyasumi!







9 voice outs!:

{ + v3r_miLion + } at: May 27, 2009 at 12:31 AM said...

wh00sh...tumpang lalu..new blog launching babeh...add me up k ;)

{ H A N I } at: May 27, 2009 at 1:32 AM said...

thanks 4 the tips :)

{ + v3r_miLion + } at: May 27, 2009 at 2:25 AM said...

http://apocalypse81.blogspot.com/

[new blog]

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 27, 2009 at 5:06 AM said...

sis zieyla:

wokey sista!! will add u asap!!


hani:

no prob dear..waaa..hani dah nak menamatkan zaman bujangan??

{ H A N I } at: May 27, 2009 at 5:12 AM said...

erkkk..x la qila..adeiii..tambah ilmu jer..xder calon maa..qila cari kan la..heheh :)

{ happyichigo♥ } at: May 27, 2009 at 6:40 AM said...

point2 qila semua dira setuju..lebeh2 lagi yg pamper diri sendiri gi spa satu badan instead of facial only! aduhai..waktu nak ekat kawen mmg tekanan je rasa, fikir semua ok ke dah ready ke..tp bila gi spa kene massage..waah rase ringan sket otak dan badan!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 27, 2009 at 6:45 AM said...

hani;

lebih afdhal hani cari sendiri..sebab takut tak berkenan nanti..hehe.. tapi qila doakan semoga hani akan bertemu jodoh yang baik nanti..


dira;

yeap..u're soo right.. hopefully tips2 ni membantu kawan2 qila yang nak kawen tu..

{ H A N I } at: May 27, 2009 at 7:27 AM said...

heheh..tq dear :)

{ 日月神教-任我行 } at: May 10, 2010 at 5:20 AM said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof