Header

Header
Akira~Chan

Ramadhan is coming..

| Thursday, August 20, 2009

Yes.. it's coming in just few days ahead
lain rasanya sebab kalau kat Malaysia skang ni mesti dah ade iklan2 Ramadhan kat media, dah keluar promosi jualan Hari Raya (erkk..), pasar Ramadhan yang selalu menggoda nafsu untuk beli banyak makanan
dan paling penting skali berkesempatan balik umah untuk buka puasa ngan family tercinta..
(uhuk!)

kat sini..
bertemankan en. suami, akan bersahur/berbuka puasa samada dengan lauk masakan sendiri ataupun dari halal fast food delivery
(berbuka puasa beramai2 bersama other Malaysians tak sure lagi..maybe ada kot jemputan..huu)
nasib baik download software azan kat Internet
bila masuk waktu sembahyang je, berkumandanglah die dalam rumah ni
dan memandangkan sekarang dah hujung summer, maka waktu solat pun makin awal (sikit jela beza)
subuh pukul 3.42 pagi dan maghrib pukul 8.15 malam
maka akan berpuasalah kami selama 16 jam!
semoga kami tabah menghadapi cabaran puasa tahun pertama di rantau orang ini~

kepada ahli keluarga dan sahabat handai
Salam Ramadhan dari saya dan en. suami ~AidyAqila
semoga ibadah kita semua diberkati dan dilindungiNya selalu
uhuk!

p/s: baru settle dengan first sampling! wee..nanti saya update kat blogphd ek? tungguuu...

5 voice outs!:

{ happyichigo♥ } at: August 20, 2009 at 11:39 AM said...

qilaaa....16jam lamanyee...semuge kuat menghadapi ramadhan di perantauan..

{ H A N I } at: August 20, 2009 at 2:50 PM said...

16 jam??? insyaAllah x teraser sgt, sbb saner sejuk kan? selamat bpuasa qila..ampun maaf atas segala kesalahan yg x disengajakan =) take care..

{ ungu violet } at: August 21, 2009 at 7:30 AM said...

panjang waktu puasa tu qila. harap2 korang tahan ye..

selamat berpuasa to u, jgn sedih2 ya kat sana..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: August 21, 2009 at 10:50 AM said...

dira:
thank u dear! we will.. insyaAllah :)

hani:
yeah..it's cold in here..tapi tekak cepat kering..heee :) selamat berpuasa untuk hani juga.. maafkan salah dan silap qila juga ye? u take care too!

farah:
yeah..memang panjang. tahan ke tak tahan, memang kene tahan kan?..hehe ..happy fasting to u too dear! tahun ni tahun pertama kite sama2 puasa ngan suami kan? *wink* (sangat teruja)

{ 日月神教-任我行 } at: May 10, 2010 at 5:19 AM said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof