Header

Header
Akira~Chan

pagi raya

| Sunday, September 20, 2009


cuaca kat luar cerah dan berangin
petanda hari yang baik sepanjang hari..insyaAllah
sementara en. suami bersiap untuk pergi solat raya
saya pi gosok baju melayu dan pasangkan butang baju melayu untuk cik abg tu..
1st time beraya dengan si dia buat saya happy dan excited
walaupun jauh dengan family, tapi saya bersyukur sebab ada die di sisi (feel jap!)
pastu saya ke dapur panaskan lauk rendang, kuah kacang dan rebus ketupat segera
sempat lagi pasang takbir raya kat youtube.. :)

sementara en. suami pergi solat raya ni
sempatla berblogging jap
nak attach gambar live ber'skype'ing dengan family masa malam raya di Rawang
boboy (my lil brother) punyela semangat pasang camera kat TV 42" umah tu sampai sume pakcik2 yang datang takbir semalam dapat tengok muke kitaorang dengan clear nya!
but it was fun!
mama dan ayah dengan bangganya dapat tengok kitaorang yang masih berpuasa di london ni dan sempat tunjuk lauk raya lagi! uwaaaa.. saba jela..


event malam tadi - majlis buka puasa dan takbir.. kalau tak silap first time buat di Egham di kalangan Malaysian. si suami2 dok takbir dengan khusyuknya, si isteri2 plak jadi photographer/videographer kat tepi pintu..hehe.. dok snap snap tapi mulut masih ikut bertakbir tau! wuwu.. dikelilingi kaum ibu dan anak2 mereka membuatkan saya rasa nak ada baby juga time tu.. (apekah?)..insyaAllah waktu itu akan tiba juga.. :)..insyaAllah.. lauk pauk berbuka sangat sedap.. ade tempoyak colek lagi..auw!



ini sahaja liputan untuk pagi hari raya di Egham
nanti qila update lagi k?
salam lebaran!

5 voice outs!:

{ happyichigo♥ } at: September 20, 2009 at 12:28 PM said...

slmt hari raya qila...waah seronok kan first time beraya sama2 hubby..suke dgr qila ckp qila sediakan bj untuk hubby...

mlm td dira dan hubby pun berskype ngn adik kami yg sekarang study kat Scotland mmg meriah...sekali ngn PIL di besut! fuuh seronok!

qila mkn bnyk2 ok...dira mkn bnyk sgt niiih...sedap2 mknan di ahri raya nii!

{ H A N I } at: September 20, 2009 at 4:58 PM said...

selamat hari rayer qila =) jgn sedey2 tau kt saner.mkn rendang ketupat jgn luper kitorg kt sini =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 20, 2009 at 7:26 PM said...

dira:
selamat hari raya dira! yeah.. first time buat bende2 macam tu.. teruja sangat!

ouh really? 'skype'ing adalah cara paling murah dan popular kalau nak contact orang jauh..hehe.. so, qila tamau ketinggalan tengok takbir malam raya di Malaysia..thanks for the technology!! :)

perut dah penuh ni tau! macam2 masuk dah ni..hehe
enjoy ur raya dira!

hani:
selamat hari raya hani! thanks sebab ingat qila kat sini.. :) hey,ayat "mkn rendang ketupat jgn luper kitaorg kt sini", i'm the one who shud say that!!

hehe

{ kentut-=-kentit } at: October 1, 2009 at 4:17 AM said...

hye nice blog :)

lepas baca post ni sudah faham ini petanda kalau sy still nak makan ketupat+rendang+kue+angpau dari mak abah & family lagi raya & puasa utk next year kn btul2 raya btul2 puasa
this year punye raya rasa mcm hari biasa
.
.
.
rasa2 sy ni kena campak jauh2 dari m,sia kot

***nyesal tak g mesjid utk smbhyg sunat aidilftri***isk..isk..

nice pic!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 1, 2009 at 7:10 AM said...

hello kentut-=-kentit

hehe..ouh..awak akan dihantar ke luar negara? keje ke study? well, beraya di sini tak seindah beraya di kampung halaman.. time syahdu macam nila rasa nak terbang balik malaysia. anyway, wherever u are later, semoga selamat dalam perjalanan and enjoy every moment when u're abroad.. :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof