Header

Header
Akira~Chan

Boxing Day!

| Sunday, December 27, 2009


as some of you might aware, yesterday was a Boxing Day in several part of the countries that includes UK too
Boxing Day ni slalunya jatuh pada hari selepas Christmas
pada asalnya, Boxing Day adalah hari di mana pekerja2 bercuti dan majikan memberi wang/hadiah kepada pekerja2 yang kurang bernasib baik/miskin selepas setahun bekerja
pada hari ini juga, sebilangan keluarga akan berkumpul dan makan besar bersama2 di samping beriadah dan bersukan
but today, Boxing Day lebih dikenali sebagai hari shopping besar2an di sini
most of the designer outlets, retailers akan membuat potongan harga sehingga 80% daripada harga asal dan membuka outlet masing2 seawal 6 pagi!

saya dan suami pun tidak mahu ketinggalan menikmati suasana Boxing Day di sini
jadi kami keluar rumah jam 7 pagi dan menuju ke Staines (sebab kat sini banyak shopping complex)
rupanya parking kat area shopping tu dah full!
terpaksala tunggu beberapa minit sebelum carpark available
excited juga tengok ramai orang berjalan bawak plastic bag berbondong2..hehe
saya dan suami sempatla shopping kasut Lee Cooper, roller blade, 2 handbags, bantal dan t-shirt..hehe..

it was our 1st time experiencing Boxing Day here..
lepas ni, kene plan nak beli barang ape plak for the next Boxing Day
kalau tak jaga budget, confirm sume nak beli nanti..hehe
happy hols everybody!




8 voice outs!:

{ H A N I } at: December 27, 2009 at 12:31 PM said...

lorrrr..ingatkan boxing day tu bkaitan sukan boxing.. =p waaa... shopping lagi?? sy sgt jeles!! heheh..anyway, menarik event2 kt saner..heheh..aper2 lg kongsi ek qila =)

{ ciksu } at: December 27, 2009 at 3:34 PM said...

sham pon igt sukan boxing...hurmm..nape dorg panggil boxing day???
dan sy pon nak shopping jugeeee!!!
jeles!jeles!^^

{ + r3d lollip0p + } at: December 27, 2009 at 8:56 PM said...

boxing day.. fuhh! pulus saye dh nipis :p

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: December 27, 2009 at 11:14 PM said...

hani:
yeah, quite an interesting event weh have here! okey, nanti qila update lagi k?

sham:
seems that boxing was the most popular sport back then..that's why they called it Boxing Day :)

kak zieyla:
yeap.. must be careful on that!

{ farhanini } at: December 28, 2009 at 11:18 AM said...

wah..bestnya boxing day..best shopping.

{ farhanini } at: December 28, 2009 at 11:20 AM said...

wah..bestnya boxing day..best shopping.

{ ciksu } at: December 28, 2009 at 5:34 PM said...

ok...but what is da relation between shopping n boxing day??hehehhe..just want to knoe..^^

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: December 29, 2009 at 10:01 AM said...

nini:
best, tapi kene alert ngan duit..takut nanti habis terus..huhu..

sham:
kalau tak silap qila, hari christmas diorang ni tak dibenarkan buat aktiviti sukan..but more leisure with the family kat umah, macam tu la.. the next day, which is on the boxing day, barula boleh start buat aktiviti bersukan ni..kiranya shopping adalah salah satu aktiviti kecergasan untuk kaki dan tgn untuk meng'grab' barang2 murah kot!! haha..just my idea..hehe

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof