Header

Header
Akira~Chan

Liverpool trip

| Saturday, December 26, 2009

we had tremendous trip to Liverpool
it wasn't quite far from Manchester
only 40 minutes drive to the west Manchester (if only the roads are clear)
saya dan suami menginap di hotel berhampiran Albert Dock, one of the most torist attraction di Liverpool
Albert Dock juga merupakan salah satu kawasan yang diiktiraf sebagai World Natural Heritage dan pada zaman kegemilangannya berfungsi sebagai pelabuhan penting pada masa dahulu
one of must-do-things-in-Albert Dock is taking a Yellow Duck Marine.. it functions as a hovercraft where it moves on land and also on water!
paying less than 10 pounds, u'll be driven around near to most of historical buildings around the city.. takyah jalan jauh2 nak pergi setiap tempat :)

across the road, there's the biggest glamorous shopping mall, Liverpool ONE yang baru dirasmikan tahun lepas
as we came right before Christmas Eve. everything were on sale and crowded with Brits all over the place!
rasa macam kat Jalan Masjid India masa nak dekat raya..hehe
n the feel is good :)
had some shopping for handbags and kitchen tools too.. (~_^)

after 2 days, we checked out from hotel and made our way to Cheshire to visit an Aquarium..
wait for the Cheshire entry then!












p/s: tak sempat upload gambar Yello Duck Marine .. internet seems slower.. nanti saya try upload skali lagi k?

4 voice outs!:

{ bed : } at: December 27, 2009 at 12:15 AM said...

sikit sangat gambar, tak puas tengok.
btw, apa nama wheel belakang Qilah tu?

{ H A N I } at: December 27, 2009 at 2:16 AM said...

wow..shopping!!! heheh..cepat upload yellow duck tu yer qila, nk tgk transport dua alam tu..heheh

{ ciksu } at: December 27, 2009 at 6:01 AM said...

pics lg pliss!!^^

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: December 27, 2009 at 9:18 AM said...

bed:
nanti qila kasi link facebook untuk bed tengok gambar lagi ye? tu Liverpool ONE wheel (1p)

hani:
wokeh hani! harini qila try lagi

sham:
ok..ok..akan diusahakan ye

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof