Header

Header
Akira~Chan

Bienvenue a Disneyland Paris! Day 1

| Tuesday, February 9, 2010



Heya folks! As promised, here goes my liputan while I was gone to Paris for 3 days. It was blasts! Memang rasa macam duk fantasyland la kat sana. Terlupa plak yang diriku ini dah nak masuk 25 dah. But. Who cares kan? As long as I’m happy n enjoying myself, itu lagi penting.

Well, kitorang stay di Santa Fe, one of the Disney Hotels in Disneyland Paris and the most important thing, hotel paling murah di situ..huhu..tak mampu amik hotel lain sebab harga die boleh capai harga sama dengan elaun 3 bulan yang saya dapat dari KPT ni..ehehe.. yang bagusnya stay di Disney hotels adalah once you booked the hotel, you will automatically received the ticket to enter Disneyland. Plus, you also receive easy-pass untuk membolehkan kite enter Disneyland 2 jam lebih awal daripada visitor lain. Best kan?

First day, sangat bertuah sebab boleh check-in hotel awal pukul 9 pagi. Dah dapat kad bilik, lagi tambah happy bile nampak mascot character Mickey datang untuk sesi fotografi dekat lounge hotel. Tanpa mengira usia sendiri, saya pun beraturla di celahan kanak2 yang tunggu turn nak amik gambar tu..hehe.. lepas tu, photographer bagi slip no gambar kalau kite nak print gambar kite ngan Mickey tu… gumbira sungguh masa tu..

Hari pertama, tak banyak tempat yang dicover memandangkan kitorang baru dapat bilik dan amik masa untuk makan dan berehat, tapi takpe, still have another 2 days lagi.. FYI, Disneyland ni dibahagi pada beberapa kawasan utama; Walt Disney Studio Park, Disneyland Park, Disney Village etc. Tapi 3 tempat pertama tu memang sebelah menyebelah. Nampak je sebelah-menyebelah tapi setiap kawasan tu memang luas giler!

Kitorang mula dengan Walt Disney Studio Park dulu sebab nak simpan hari kedua untuk masuk Disneyland Park. Meh tengok gambar!





tercapai impianku nak amik gamba ngan en. tikus ni.. :p






met another Mickey!


Aladdin!

sempat menonton Disney's Stars and Cars parade




roller coaster paling extreme di situ!

to be continued....

9 voice outs!:

{ bed : } at: February 10, 2010 at 12:41 AM said...

sangat cute, u and the tikus :)

{ r3d lollip0p ♥ } at: February 10, 2010 at 12:55 AM said...

qila str0beri manis, seems like u really njoyed ur hols. wee!! second last pic besh! ;D

{ Hanis MY } at: February 10, 2010 at 1:27 AM said...

wahh seronoknyaa...kat hotel pun dah ada mickey sambut,waiting for more picssss...hehe...

{ happyichigo♥ } at: February 10, 2010 at 2:00 AM said...

beeestnyeeeer...
seronok dira tgk gambar2 qila ni...!banyak kali nyyeee jumpe mickey! ade aladdin yg hemsem plak tu! hik hik...!yeay!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 10, 2010 at 11:02 AM said...

bed:
tengkiu laling! :x

kak zieyla:
i did! :) credit to mr hubby for the pic~ :)

kak hanis:
rezeki masa tu sampai ade mickey kat lounge tu..die slalu tukar character, kadang2 goofie datang, pluto or others

dira:
best2! yeah, die sempat bagi signature lagi kat qila..weee :)

{ H A N I } at: February 11, 2010 at 11:38 AM said...

pic qila smua cute!!! aper rahsia? hehehe

{ farah fatihah } at: February 12, 2010 at 1:19 AM said...

stylo habis!

paris..........


*nangis*

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 12, 2010 at 1:45 PM said...

hani:
hye hani..takde rahsia la..yang penting slalu main ngan kamera je..hehe

farah:
qila ke stylo?
besa2 jela laling..
ajakla hubby datang sini :)

{ 日月神教-任我行 } at: May 10, 2010 at 5:16 AM said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof