Header

Header
Akira~Chan

Disneyland Paris Day 2

| Saturday, February 13, 2010



Heya, back to business again. Sorry lambat post entry Disneyland ni. This week has been pretty busy, not just me, my hubby pun kene dragged sama in most of the events. Helping friends, training course, working on manuscripts bla..bla.. finally, harini baru boleh bersantai, baca journal, do some writings kat rumah... heaven!

Ok, back to the 2nd day trip to Disneyland, kitorang spent the entire day at Disneyland Park. This park is much bigger than Walt Disney Studio Park as it has 4 different theme parks; Frontierland, Adventureland, Fantasyland, and Discoveryland and a main street called Main Street USA. In the middle of the park tula terletaknya Sleeping Beauty Castle yang merupakan mercu tanda Disneyland ni. We weren’t lucky enough to get into the castle as it was under construction. Probably akan beroperasi semula spring atau summer nanti.. nevermind lah!

Di Frontierland, most of the landscape were characterised by country and cowboy-type of place. Kat situ, saya masuk The Phantom Manor (rumah hantu), Big Thunder Mountain (runway mine train), Pocahontas Indian Village dan menonton Mickey’s Winter Wonderland @ The Chapparal Theater.

Moving on to Adventureland, kat sini banyak tempat2 tumpuan golongan dewasa sebab banyak thrilled activities to join to like high speed Indiana Jones mine car dan Pirates of Carribean adventure cruise. Sebenarnya takla thrill sangat pun..huhu

Fantasyland – tempat budak2 perempuan suke kot. Dalam map pun dah tunjuk kaler pink, dan nama pun fantasyland kan.. saya tak spent banyak masa kat sini.. cume beratur panjang untuk naik must-take Peter Pan’s flight, naik pirate ship masuk ke Never Land.

Kitorang spent banyak masa kat Discoveryland sebab banyak recommended places kat sini. Antaranya Buzz Lightyear Laser Blast (naik kapal Buzz Lightyear dan tembak orang jahat di tepi2 laluan kapal), Star Tours ( boarding a spacelight simulator), Space Mountain (naik spinning rocket-powered roller coaster) dan Autopia ( drive Ford car atas track)..

Saya dah puas cerita..meh tengok plak!





Main Street USA




Sleeping Beauty Castle




@ Fantasyland


@ Frontierland




one of the restaurant @ Adventureland



sempat tengok Mickey's Winter Wonderland live on theater




The Ghost House





SCARY!!



best2!



4 voice outs!:

{ r3d lollip0p ♥ } at: February 13, 2010 at 12:59 PM said...

second last pic.. ye ke scary? nampak mcm confident tuh!~ :D

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 13, 2010 at 1:06 PM said...

sis, tu statement for third last pic..tengokla muka daku yang tengah screming itu..huhu

{ happyichigo♥ } at: February 16, 2010 at 2:06 AM said...

rase mcm nak gi disneyland lagi....!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 16, 2010 at 5:20 PM said...

dira pergi kat la paris atau orlando la plak :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof