Header

Header
Akira~Chan

in remembrance of our 1st year wedding anniversary

| Sunday, March 7, 2010


oh..ini bukan sesi buat roti canai ye..
ini adalah salah satu aktiviti yang saya dan suami buat sempena anniversary kitorang yang pertama semalam, 6th March 2010
bermula dari bangun pagi, masing2 dah wish Happy Anniversary pada satu sama lain
we had light breakfast dan kemudian turun ke tingkat bawah kedai sebelah untuk buat aktiviti ni -- they called it squishing (tak sure betul ke tak spelling ni)
kepada yang tak tau lagi, sebelah kedai bawah umah saya adalah kedai craft n souvenire
di samping die jual cute2 stuff yang boleh tahan harganya, kedai ni juga ada service melukis clay plates, bowl etc, squishing act dan juga diorang jugak ada organise kids party
sangat chumel ok!

berbalik kepada aktiviti squishing semula
kami dah booking nak buat bende alah ni since last week lagi..sebab takut penuh
kedai memang slalu ramai orang esp weekend sebab ramai parents bawak anak2 diorang datang melukis kat sini..sonok kan?
plus we want to make it to be one of our memorabilias bile dah tua nanti..hehe

tuan kedai tu cakap kitorangla first adult couple yang buat aktiviti ni
kalau tak selalunya parents yang baru dapat newborn baby ataupun yang ada anak kecik je yang suke buat
sampai ade couple yang takde anak tapi ade petdog pun tepek skali tapak kaki pet die tu..huhu



well..inila die base yang diuli oleh tuan kedai untuk kitorang


let's squish!! weeee :)

Aidy & Aqila - 1 tahun! :)



tula..hasilnya!

next process adalah berbincang dengan tuan kedai nak design macam mana, nak tulis ape dan colour untuk plate kitorang nanti
lepas tu settle!
kitorang kene tunggu paling lama 3 minggu untuk plate ni siap
tak sabar rasanya! :)
nanti dah siap, qila tunjuk kat korang k?

lepas squishing, kitorang off to Slough untuk buffet lunch kat satu restoran halal ni
all-u-can-eat and just pay £7 per person
kenyang gile beb!
nanti mama ngan ayah datang nak bawak diorang datang makan situ la

itula aktiviti kitorang sempena ulangtahun perkahwinan pertama ni
nuthin' much but we really enjoy every moment
and it was fun though
semoga hari2 mendatang akan lebih ceria dan penuh kebahagiaan

p/s: Happy Anniversary my dear papa.. love you so much! xoxoxo



8 voice outs!:

{ H A N I } at: March 7, 2010 at 1:52 PM said...

bestnyer sambutan anniversary qila =) unik n menarik..x sabar n tgk hasil squishing tu..huhu

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: March 7, 2010 at 5:54 PM said...

yeah, hani..qila sendiri pun excited nak buat aktiviti squishing tu..once dah siap qila tunjuk k? :)

{ r3d lollip0p ♥ } at: March 7, 2010 at 6:47 PM said...

sweet! may both of you happy ever after ~ Amin ya Rabb

{ Hanis MY } at: March 8, 2010 at 1:53 AM said...

just as i thought..mesti unik la hehe, happy 1st anniv once again, may you live happily ever after...

{ ciksu } at: March 8, 2010 at 2:53 AM said...

happy 1st anni qila..heheh...

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: March 8, 2010 at 11:21 AM said...

tq everybody for every wish and greetings...hugs!! xoxo

{ happyichigo♥ } at: March 9, 2010 at 1:27 AM said...

dearie seronoknya aktiviti niii! bwh umah ade craft shop..wowweeee....tak sabar nak tgk output die! mesti cute..wah craft shop ni comel laaa..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: March 9, 2010 at 8:44 AM said...

sonok tau dira.. tatau kat msia ade ke tak kedai ni.. nanti, qila dapat je plate tu, qila akan snap gamba dan letak kat blog ok? :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof