Header

Header
Akira~Chan

Easter holiday

| Friday, April 2, 2010

cuti sempena Easter sudah pun bermula
sejak dari awal minggu ni lagi kampus pun dah lengang
mr. sv pun dah mencutikan dirinya untuk 2 minggu akan datang

tak sangka time Easter ni diorang cuti lama..macam masa Krismas lepas
ingatkan cuti sehari dua je
kalau korang nak tau perayaan Easter ni adalah perayaan untuk Christians
they believed this is the day when Jesus Christ is said to be alive again
and it is also said that Easter day is the most holiest day among others (for them)

jadi perlu tak kite nak celebrate ikut diorang ni? ;p

well, mengikut pembacaan saya di Wikipedia, orang bukan Christian pun menyambut Easter tetapi dengan cara yang berbeza iaitu menyambut sempena musim bunga yang telah tiba
tapi kat Egham ni tak macam spring season je
tambah lagi semalam hujan ais tiba2 turun dengan lebatnya
memang kuat pengaruh global warming skarang ni

ok, back to the Easter celebration,
sempena perayaan ni, most of shopping outlets mesti jual coklat yang bentuk telur dan colourful (they called it Easter eggs) ataupun menyerupai binatang macam baby rabbit, ducklings or baby chickens
selain kad, choc ni la yang selalu diberi kepada kanak2 ataupun sebagai tanda sambutan perayaan Easter

jadi, bagi kami yang tak menyambut Easter ni
masih terkial-kial nak buat apa cuti2 ni
tengokla kalau cuaca elok, bolehla berpiknik ataupun jalan2
bile tengok kawan2 senegaraan pergi holiday jauh2 time ni rasa jeles jugak
yela, kite pun baru first timer kan, jadi go slow2 dulula

tapi Easter tahun depan, siap!
nak bagpacking jauh2 plak..haha!



8 voice outs!:

{ kenwooi } at: April 2, 2010 at 1:32 PM said...

in malaysia, we dont really celebrate that =)

{ happyichigo♥ } at: April 2, 2010 at 1:40 PM said...

qila,,,siap2 plan untuk easter tahun depan ye..mana lah nak gi tu..hihi

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 2, 2010 at 3:03 PM said...

kenwooi:
yeah, u're right.. the feel wasn't there tho..

dira:
dah ade plan dah ni, dira..cuma tunggu masa je ni.. :))

{ r3d lollip0p ♥ } at: April 3, 2010 at 1:43 AM said...

Easter break ini saya pegi vacation ke Napier dan hasting esok (Sunday-Monday)

{ H A N I } at: April 3, 2010 at 9:34 AM said...

huhu..setahun lg dah plan nk g maner yer? hehe..xper2, plan tu penting gak kan? apertah lg mlibatkan money =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 3, 2010 at 11:36 AM said...

kak zieyla:
wow! happy holiday sista! :)

hani:
surprise2! nanti kalau dah dekat2 nak pegi qila story k? betul2..kene plan budget juga tu..nanti tak pasal2 overspent plak :)

{ Nay-MrsNurl } at: April 3, 2010 at 3:05 PM said...

hmmm .. klu holiday planned for a year, mesti mantap nanti hehe

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 3, 2010 at 6:08 PM said...

hopefully it turn out well later.. :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof