Header

Header
Akira~Chan

rumahku 'harum semerbak'

| Saturday, April 24, 2010


Alhamdulillah
'makanan' yang selama ini diidam-idamkan kudapat jua!
haha!
haritu dah jumpa durian
harini dapat petai plak!

nasib ni ada kawan duk area central London yang dekat dengan Chinatown yang tolong belikan
jadi dapatla memuaskan nafsu tekakku yang dahagakan makanan eksotik Malaysia ini..
ehehe..

9 voice outs!:

{ r3d lollip0p ♥ } at: April 24, 2010 at 8:32 PM said...

tuuu diaaa.. petai dah maiii :p

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 24, 2010 at 9:19 PM said...

yezza...tuu diaaa..ehe

{ H A N I } at: April 25, 2010 at 2:55 AM said...

fuyyoooo!! wlupun x mminati petai tp tiber2 tringin plak nk mkn petai..ahaks!

{ Nay-MrsNurl } at: April 25, 2010 at 8:54 AM said...

PETAI!!!i like =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 25, 2010 at 8:59 AM said...

hani:
tryla hani..sedap! tapi ada sesetengah orang bau pun tak suke dah..ni kan plak makan lauk petai ni..

qila dapat petai ni semalam dah terus masak buat sambal dah..ihiks

Nay:
Nay pun suke juge? leh jadi geng la kite.. :)

{ happyichigo♥ } at: April 26, 2010 at 3:20 AM said...

yum yum mmg sedaaap petai...punye ler rindu kan petai budak comel nih! qila nak makan begitu shj sebagai ulam atau nak masak petai ni? feveret dira ialah petai dan ikan bilis sambal tumis..uwaa...yum yum!!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 26, 2010 at 8:28 AM said...

ouh dira pun suke ye? bgus2..kite ni memang banyak persamaan la.. :) dua-dua pun qila boleh makan..kalau ada sambal colek, qila suke buat ulam, tapi kalau rasa nak masak, qila akan masak sambal ..

yummy!

{ Nana } at: May 15, 2010 at 10:30 AM said...

Salam kenalan,

Wahhh kat mana you jumpa petai ni?? sedapnye!!! ada jumpa pucuk paku tak? teringin sangat I nak makan pucuk paku tu :(

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 15, 2010 at 7:44 PM said...

Salam Nana

my friend belikan kat Chinatown London..i pun cari pucuk paku gak, tapi tak jumpa lagi..Nana ni duk kat mane ye?

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof