Header

Header
Akira~Chan

the 'squished' product

| Thursday, April 22, 2010

still remember what i've done on my 1st wedding anniversary?
kalau tak ingat, you guys boleh refer kat sini
harini saya dan suami pergi ke kedai untuk collect plate ni
dah lama sangat kat situ
bukannya ape, they made mistake by spelling my name wrongly..instead of spelling Aqila, they wrote down my name as Aquila..
tula masalah dengan bahasa Inggeris ni.. if there's any 'q' alphabet at the beginning of a word, they will have 'u' next to the 'q' straight away..macam perkataan 'tequila','queen','quail'
jadi nama daku juga turut menjadi mangsa! haish!

but no worries,
the shop owner has tried her best to eliminate the word 'u' but still left a little 'scar' on it
she offered us to have another squishing session to make a new plate..of course for free
but we insisted to have this one
walaupun ade smudge, but we made it on our A-day which obviously has a sentimental value on it
kerana ke'sweet'an kami itu, maka tuan kedai itu terus meminta maaf atas kesilapannya dan bagi kami voucher £20 supaya kami boleh berbelanja di kedainya itu

oh, gembira betul saya masa dapat voucher £20
memang banyak benda yang saya berkenan kat situ, hehe!
jadi kesimpulannya saya hanya bayar £5 je untuk buat plate ni... :)
rezeki..rezeki.. Alhamdulillah




9 voice outs!:

{ H A N I } at: April 22, 2010 at 5:55 PM said...

weee,,sgt cute plate tu..so sweet 1st anni present :)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 22, 2010 at 6:42 PM said...

cute kan hani? :)

{ r3d lollip0p ♥ } at: April 23, 2010 at 3:04 AM said...

kawaii!

{ Hanis MY } at: April 23, 2010 at 4:36 AM said...

cantiknyaa..nak jugak anniv nanti huhu..(sebok je haha) btw can't wait to see ur new house, wee tanam sakura tree..definitely supporting you from here my dear... lagi best hanami at ur own garden...kewlll

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 23, 2010 at 8:33 AM said...

kak zieyla:
tq sis! mmuuah!

kak hanis:
tq kak hanis. kat jepun mesti ada unique handcraft jugak kan..qila rasa mesti lagi kewl dan memang very 'japanese' la.. (i pulak yang jeles skang..hehe)

yeah, qila ngan abg qila memang dah aim pokok2 ni kat nursery..tunggu masa nak beli je.. harap2 akan berkembang sepanjang spring-autumn nanti.. :)

kak hanis, hanami tak sama ye dengan picnic?

{ happyichigo♥ } at: April 27, 2010 at 2:38 AM said...

sweet lah korang berdua ni..happy sokmo ya!

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: April 27, 2010 at 8:47 AM said...

tq dira! u guys pun apa kurangnya kan ;)

{ Nay-MrsNurl } at: May 5, 2010 at 11:05 AM said...

i like this v.much,qila =).. **mula berangan huhu

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 5, 2010 at 1:14 PM said...

tq Nay.. :)

--/--@

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof