Header

Header
Akira~Chan

Freecycle

| Tuesday, May 18, 2010

bile duduk UK ni baru saya tau pasal Freecycle
Freecycle ni adalah satu network yang ditubuhkan oleh organisasi bukan kerajaan berfungsi untuk kurangkan bahan buangan terpakai dan sekaligus bagi peluang orang lain yang memerlukan barang2 tersebut
cakap pasal barang terpakai, janganla korang ingat sampah je.. kat sini daripada topsoil atau batu-bata lama sampaila ke perabot2 besar macam almari semuanya orang akan amik kat Freecycle ni
kalau nasib baik, boleh dapat jugak barang2 yang nampak baru atau branded (bagi kite masih baru, tapi bagi orang lain dah out-dated)

membership adalah free and setiap daerah atau kawasan (tak semua) ada moderator yang akan in-charge..
bile google kat website, rupanya Freecycle bukan sahaja ada di UK, tapi di merata dunia

nak turut serta dalam Freecycle dan dapatkan barang2 terpakai yang korang nak, kenela daftar jadi member dan join mana2 group terdekat dengan tempat korang tinggal, senang nanti nak amik barang
lepas tu subscribe update thru email dan setiap hari iklan2 barang terpakai akan tersiar dalam email korang and Freecycle's website
sistem Freecycle ni adalah first come first serve basis..jadi bile dah kuar iklan, terusla email kat owner barang tu bagitau yang kite nak barang die tu
selalunya owner akan reply balik kalau kite dapat dan die akan bg address rumah die atau mana2 tempat nak amik barang tu
senang kan?

harini, saya dapat Hoover Bagless Canister Vacuum dari Freecycle
nampak macam baru kan? ;)





3 voice outs!:

{ r3d lollip0p ♥ } at: May 18, 2010 at 10:28 PM said...

really nampak newbie~ :)

{ H A N I } at: May 19, 2010 at 12:31 AM said...

waahh..btul, nampak mcm baru..x payah bayar aper2 la qila ek? just jd member then email jer klu nk brg? bestnyer! =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 19, 2010 at 7:19 AM said...

kak zieyla:
kan? it works pretty well too.. :)

hani:
a'ah..it's free of charge.. kalau ade kat msia mesti best kan?

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof