Header

Header
Akira~Chan

i took some time off from study

| Thursday, October 28, 2010


..by popping into the train and off we go to London!
as all of us know, entrance ticket ke mana2 tourist attractions di UK ni memang mahal and might get some people moaning about it esp to ppl yang suke convert harga ke RM.. you better not do that here!

but living in the UK, at some extent has taught me and husband to look for discount vouchers and discounted brands especially for shopping and travelling.. yela, we all kan student and student dependant, jadi kene banyak berjimat cermat..:p
for this time, qila dapat free vouchers for 2 for 1 price for selected tourist attractions dari Tesco dan Nectar cards (dua-dua card ni guna untuk dapat points masa groceries shopping)
those vouchers qila dah dapat months ago dan baru kali ni dapat peluang nak jalan2
bukannya ape, the vouchers will only last until end of this month, so sebab tula we still insist to go.. huu

we bought London off-peak travel day card..much cheaper that way.. 
kalau kite beli travel day card, we are automatically eligible to get the  2 for 1 offers to several London attractions as well.. wah, dapat lagi vouchers..!

tapi kitorang tak gune semua sebab pergi 2 tempat aje yesterday; Madamme Tussauds & London Eye
we went to most places already so, dua tempat ni je yang belum explore
so..here the story goes






sekarang adalah peak season for visiting Madamme Tussauds (MT). Kene beratur hampir 2 jam before dapat masuk beli tiket.. nasib baik ada cafe next to MT, sempat grabbed latte dan pancakes dan melantak sambil queuing up..hehe





Madonna tinggi sikit je dari Qila rupenye..eh eh.. I didn't wear my stilletos yet, kalau tak dah sama level kot..






















i think man on the left tu lagi attractive la dari yang belah kanan tu.. keke






nasib baik my sv doesn't look like this fella.. haha.. 



4 voice outs!:

{ H A N S } at: October 29, 2010 at 12:29 AM said...

sonoknyer jalan2!! amboi, sempat kenyit mata lg, tgoda cameraman :) hehe

{ Hanis MY } at: October 29, 2010 at 5:46 AM said...

gorgeous pics as alwizzz i likee your outing..rasa nak ikut sama hehe over plak..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 29, 2010 at 9:45 AM said...

hani:
sonok tapi sekejap jela hani..siang pendek sini.. of course!! itula misi qila sebenarnya -- mengorat cameraman itu..hehe

kak hanis:
tq kak.. Madamme Tussauds ade jugak kat Asia tau..kat Shanghai ngan Hong Kong.. tak dapat pergi UK, sampai sana pun dah kira OK gak tu.. :)

{ BUNGA } at: October 30, 2010 at 12:15 AM said...

x pergi lg MT.. mcm best jer.... :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof