Header

Header
Akira~Chan

what happened today?

| Saturday, October 2, 2010


                                                                                                          


it was sunny morning today and we have decided to stay at home and tidying up our patio and back garden. Therefore, i'd cooked special meal for breakfast supaya ada energy skit nak buat kerja after that..heee







It has been rainy days lately, and umbrella or jacket with hood is a MUST!
tengokla garden kitorang, rumput pun dah panjang dan banyak summer plants yang mati.. maka, today adalah stay-at-home-and-make-up-the-garden day for both of us..
mr. hubby ditugaskan untuk mesin rumput while the wife..ahem..me.. tukang cabut weeds, tukang trim pokok bunga, tukang cabut pokok mati dan tukang bersih patio.. hehe



hasil kutipan kat garden hari ini~
attention to ayah kat Rawang, those potatoes in the left pic were your's! yeay!! *clap* *clap*
nanti qila ngan abg aidy tolong makan kan k?
;p














lepas solat Asar, saya terus collapsed sampai Maghrib..hehe.. really tired ma!
bila bangun dari tidur dapat phone call dari Kak Maswa saying that she is going to take her childrens to Carters Steam Fair dekat Englefield Green. Die cakap kalau nak join nanti datangla terus kat funfair tu...
Well, for your knowledge, Carters Steam Fair adalah ala-ala funfair macam kat Malaysia tu tapi yang uniknya funfair ni more to British traditional style. Qila ada jumpa video kat YouTube pasal funfair ni, so korang boleh tengok ok?







it was raining when we arrived at the funfair.. apalagi, redah jela!











we went into this booth called Mirrow Show - sort of like cermin mengejek..(panggil apa ye in english?) klakar tak gambar kitorang kat bawah ni?
hekhek!
enjoy the rest of the picx!




ouh, i look slimmer in this pic.. ;)


we look like a dwarf! lalala~






mr. hubby belanja candy floss stick.. weeeee!


my favourite since childhood...!









obviously, it was a wet evening.. the actual mission to the funfair was to watch the hanabi (fireworks) but due to rain, i'm not sure whether they are going to have it later after the rain stop or probably tomorrow night.. mr hubby kata kalau tak hujan esok boleh datang lagi.. yeay!

Happy Weekend eveybody!








6 voice outs!:

{ Kekanak Osaka } at: October 3, 2010 at 2:51 AM said...

bestnya cotton candy Qila.and you guys totally rajin sampai tanam2 sayur. I have a little garden of my own, tapi tah, my green finger memang tak menjadi. Tanam apa pun mati.haha.so in the end turn to membeli sayur kat supermarket jerle.

{ H A N S } at: October 3, 2010 at 2:53 AM said...

waahh..berbaloi usaha mnanam kt garden tu :) syoknyer main funfair! heheh

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 3, 2010 at 9:25 AM said...

zeti:
best kan? tapi in the end abg qila yang habiskan candyfloss tu..huhu.. ouh, tanam pokok tu dah jadi hobi..but we all still pergi supermarket beli sayur gak! ;)

hani:
Alhamdulillah! berbaloi-baloi! :)event ni kalau tak silap datang kat area qila setahun sekali..so, memang meriah kat sini bila time macam ni..

{ r3d lollip0p ♥ } at: October 3, 2010 at 10:17 PM said...

lama x makan cott0n candy !

{ Hanis MY } at: October 4, 2010 at 3:36 AM said...

Bestnyaaa tanam sayur sendiri... pos cini sikit eh hehe..owhhh i lurvee ur umbrella sangat kawaiii like u :)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 4, 2010 at 10:24 AM said...

kak zieyla:
sila beli sekarang ok ;)

kak hanis:
haha... qila pun suke umbrella tu tau.. ade orang mat saleh kasi masa holiday kat switzerland dulu

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof