Header

Header
Akira~Chan

otanjoobi omedeto aidy-chan!

| Monday, October 4, 2010



Doa untuk suami tercinta;

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku buat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada
terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus
bersamanya
Sekir­anya suami ku ini adalah suami yang akan
membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanl­ah aku sifat kasih dan redha atas segala
perbuatannya
Se­kiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di
Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan
segala perintahnya
Sekiranya­ suami ku ini adalah yang terbaik untukku di
DuniaMu
Peliharalah­ tingkah laku serta kata-kataku dari
menyakiti perasaannya

Sekiranya­...
suami ku ini jodoh yang dirahmati oleh Mu maka
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah
dan ragamnya

Tetapi Ya Allah...
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku
seorang
Kau tunjukkanlan aku jalan yang terbaik untuk aku
harungi segala dugaan Mu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu..
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya..
Sekir­anya suami ku tunduk terhadap nafsu yang
melalaikan..
Kurn­iakanlah aku kekuatan Mu untuk aku memperbetulkan
keadaa­nya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya
keluar dari terus terlena

Ya Allah...
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan
ketelanjuranku
Sek­iranya aku tersilap membuat keputusan..
Bimbingla­h aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai
isteri..
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhirat Mu
Sekiranya aku engkar dan derhaka Berikanlah aku
petunjuk kearah rahmat Mu

Ya Allah sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu..
Aku buta tanpa bimbinganMu..
Aku cacat tanpa hidayahMu..
Aku hina tanpa RahmatMu..

Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu

Ya Allah Ya Tuhanku...
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang soleha
Isteri yang sentiasa dihati

Amin, amin Ya Rabbal Allamin..

sumber dari sini



 


Selamat Hari Ulangtahun kelahiran buat suami tersayang
Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, ditetapkan iman dan dapatlah menjadi suami yang solehah kepada isterimu yang sweet dan cun melecun ni..hehe
love u Papa!!

p/s: kepada sesiapa di sekitar Egham (dan kawasan yang sama waktu dengannya) nak order cupcakes yang comel ni, bolehla contact saya ya? ;)









6 voice outs!:

{ r3d lollip0p ♥ } at: October 4, 2010 at 10:44 PM said...

sweet!
qila.. lovely cuppies !
oh! by the way.. happy bufday incik Aidy.

{ H A N S } at: October 5, 2010 at 12:18 AM said...

sweetnyer pn aqila ni..heheh.. :) hepy besday en aidy..smoga bahagia bsama pn qila yg comel ini k..heheh

{ Hanis MY } at: October 5, 2010 at 3:10 AM said...

hapy birthday to hubby Qila.. wahh nak order jugak cuppcake yg sedap plus kawaii tu sob2...

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 5, 2010 at 11:04 AM said...

kak zieyla:
me kacih kak zieyla! :)
qila dah sampaikan wish akak kat abg qila dah..

hani:
tq to hani too ;)

kak hanis:
tq kak hanis.. alamak jauh sangatla Sendai ngan Egham.. akak minta tlg cik abg tlg carikanla kat sana ek? :)

{ Kekanak Osaka } at: October 5, 2010 at 2:23 PM said...

wah wah..memang berbakat la Pn.Aqila kita ni. comel giler cupcake you.geram2.nak jugak...hantar mai,alang2 nak hantar kat sendai tu, osaka pun apa salahnya.haha

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: October 5, 2010 at 4:41 PM said...

zeti:
isshh..qila memang berbakat bab order ni tapi bukan qila yang wat cuppies ni tau..hehe.. kawan senegara yang tolong buat..she is very talented with cookies, cakes and cupcakes.. jangan salah faham tau..

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof