Header

Header
Akira~Chan

home is always the best place ever!

| Tuesday, January 25, 2011


salam
rasa macam dah lama sangat tak update blog ni
nak buat macam mana, too busy with lotsa things.. :)) and i'm super-duper happy!


within 1 and a half years, banyak sangat yang berubah kat negara ni
kalau duk 10 tahun kat overseas apa la yang jadi nanti kan?
maybe tempat asal sendiri dah jadi lain dah kot


many things change, ada yang ke arah kebaikan tapi yang ke arah tak baik ni pun ada jugak


1) kenapa KL skang makin banyak indon? pergi isi minyak tengok ada 3-4 orang indon promo handset, pergi jalan TAR yang jual tudung tepi jalan tu pun indon,  yang banyak jual goreng-gorengan tepi jalan tu pun banyak orang indon.. janganla satu hari nanti orang2 dari negara jiran akan dominate negara kita ni dahla


2) kerajaan + kerajaan negeri dah lancar program hari Sabtu tanpa beg plastik especially dekat shopping complex.. sangatla bagus usaha itu.. harap2 lepas ni boleh tambahkan hari selain Sabtu dan kalau boleh buatla hari-hari.. kat UK, bende ni dah jadi lifestyle.. 


3) harga barang dah naik! haha.. yang tu takleh nak buat apa dah.. :) 


4) bila balik sini, rasa bersyukur sangat sebab mana2 pergi pun confirm ada makanan halal dan surau/masjid yang boleh singgah bila masuk waktu solat.. sangat terasa bezanya bile berada di UK.. 


yang penting saya happy sebab family and family-in-law sihat-sihat dan gembira bila tengok saya dan suami balik :)
"terubat rindu akhirnya" kata diorang
tapi ayat "wah, makin comel ya" pun tak ketinggalan jugak disebut bile jumpa sedara-mara
nak wat cemane, i banyak makan choc ngan cheese kat sana..huuuu




nantikan update saya lagi k?



4 voice outs!:

{ didi harun } at: January 25, 2011 at 11:26 AM said...

Qila, update la slalu. Dh lame tak read ur blog. Glad to know everything is fine. U jarang balik, i yang agak slalu balik nie pun rase Kl dh banyak berubah. Especially the road. I sometimes get confused. Huhu. Take care dear. Hope to catch up with u and Aza & Faiza soon.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: January 26, 2011 at 12:07 AM said...

haluu didi
how are things with you? hope everything is fine there. thanks for reading my post. :) talking about road, it scared me to death to watch some drivers driving their cars like crazy. it was like manic! scary betul..

miss u n others too! :)
~hugs~

{ fara } at: January 26, 2011 at 12:28 PM said...

qila.. arghhhhhhh..jeles dengan kamu yang berseronak2 di kl. apa2 pun, enjoy lagi dan lagi. hihi

{ H A N S } at: February 8, 2011 at 12:16 AM said...

huhuhu..best kan mlepas rindu? xperla comel, janji sihat kan? =)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof