Header

Header
Akira~Chan

heels info

| Thursday, September 6, 2012


credit for FashionValet.net's Facebook page for the picture. 






i've circled the heels that i've worn so far and i guess the highest heel that i've had was 4". itu dulu, masa muda remaja gitu.. sekarang, i prefer to wear almond toe-pump type of heels yg below 3"(for special events), closed-toe wedges & flat shoes je time2 summer ni. bila pergi uni pulak pakai sport shoes je. senang! memangla nampak macam tak berapa nk anggun for now, tapi tunggula bile dah masuk kerja nanti... akanku melaram dengan heels2 ku itu..hehe (^_^)

tinggal di negara yang dikelilingi designer brands (locals and also international) selalu sahaja menggoyahkan iman dan kesabaran. ditambah lagi sales2 pada setiap musim lagilah menambahkan lara  di hati ini. kalau tengok uni skarang rasanya budak phd & budak master nampak selekeh berbanding budak undegrad.. you know why, bebudak ni boleh pakai LV, Chanel, Marc Jacob, Gucci pergi kelas? percaya tak? kalau setakat Longchamp totes tu, macam beg basahan diorang je.. aduhai....belum lg tengok hok baju dan jaket diorang... (sigh).. saya hanya mampu melihat sahaja.. tunggulah winter sale nanti, akan ku pulun habis-habisan! (kalau duit simpanan tu dah cukup).. ngeh!

well, berbalik pada heels, do you know researchers have proven that heels cannot be wear often as it may affect your body posture and can caused other problems as well? meh baca sini






2 voice outs!:

{ fara } at: September 6, 2012 at 1:12 PM said...

qila, yep2, samalar kita. masa kfara remaja ting2 dulu selalu pakai high heels pergi memana. sekarang 3inci jer kot paling tinggi. dan, pakai wedges rasa lagi secure. hiks.
wah..bergaya betul bebudak uni aqila yek? sini diorang takde lar melaram camtu, or kfara tak perasan kot! :D

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 6, 2012 at 1:18 PM said...

Hi Kak Fara,

tula, la ni kite dah tak berapa nk trang tang tang, kenela low profile sikit.. hehe.. memang budak2 undergrad uni qila ni kuat melaram betul especially budak chinese. maybe diorang species mak ayah loaded kot.

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof