Header

Header
Akira~Chan

So long, PhD!

| Thursday, July 11, 2013

Salam everyone!

Tak tahu ada lagi tak yang baca my blog ni lagi. hehe

Anyway, i'm back in Malaysia, for good. Alhamdulillah.

coming back for good means -- i have completed my PhD -- yes, passed my viva, without correction on the 24th June. Again Alhamdulillah. 

insyaAllah akan cerita pengalaman viva hari itu di lain hari, di blog lagi satu.. huu

Ramadhan Mubarak to all Muslims readers.



i present you......my baby :)



8 voice outs!:

{ Aini Amir } at: July 12, 2013 at 12:50 AM said...

muda2 dh ada phd. tahniah..i'm so jeles.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 12, 2013 at 3:47 AM said...

terima kasih Aini. Alhamdulillah, Allah SWT yang permudahkan :)

{ fadhilah } at: July 12, 2013 at 3:48 AM said...

tahniah Dr. qila!!! ^^

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 12, 2013 at 5:07 AM said...

TQ Kak Fadhilah. Alhamdulillah :)

{ goblogbyfarah } at: July 17, 2013 at 7:05 AM said...

done with ur PhD? Congrats! so kena panggil Dr Qila la ni?? :D

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 17, 2013 at 8:59 AM said...

Hello Farah :)
a'ah dah bis dah. :) ala, panggil Qila je.. takyah le nak berDr. ni.. hehe.. how's life? hope everything is good! selamat berpuasa Farah n family

{ a loner } at: July 28, 2013 at 9:42 PM said...

Assalamualaikum Kak, nak tnya kalau akak ada contact person yang boleh tolong carikan rumah sewa di egham surrey. Me and my husband nak fly to uk this coming sept. husband sambung master. But until now susah nak dapat rumah.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: July 28, 2013 at 11:27 PM said...

Wsalam.

Terlebih dahulu tahniah buat husband sebab dapat sambung master di Egham. insyaAllah, ypu guys will enjoy yourselves staying there.

Kalau ikutkan, it's a bit late to find a place yang suitable dengan ur budget, confortable and nearer to campus right at this moment sebab september is also the beginning of new term of the year, where you'll be competing with the returning undergrads yang turut cari accomodation to stay. Landlords/Estate agents biasanya dah advertise available properties since end of last term lagi -- last May/June, tapi kadang2 tengok rezeki masing2 jugak. Ada yang senang dapat, ada yang susah. Saya akui emang ambil masa nak cari tempat tinggal kat sini especially off-campus sebab laku sangat macam goreng pisang panas.. :)

Kat sini saya attach a few websites yang awak boleh rujuk untuk cari rumah sewa sekitar Egham. Hope these may be helpful to both of you.

Townends Estate Agents
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/Townends/Egham---Lettings.html?locationIdentifier=BRANCH%5E7807&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

Browns Estate Agents
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/Browns-Estate-Agents/Englefield-Green.html?locationIdentifier=BRANCH%5E13252&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

Foxley's
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/Foxley-and-Fitch/Egham-Lettings.html?locationIdentifier=BRANCH%5E78538&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

Hodders
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/Hodders/Egham---lettings.html?locationIdentifier=BRANCH%5E84367&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

Holloways
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/Holloways-Residential/Egham.html?locationIdentifier=BRANCH%5E82534&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

Mulberrys
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find/M-Students/Student-Properties.html?locationIdentifier=BRANCH%5E87383&propertyStatus=all&includeLetAgreed=true&_includeLetAgreed=on

From those links, you guys can get some ideas about the renting price, layout property etc dan kalau berkenan mana2 boleh contact any of the agents via email atau direct call to secure the place. For International students, those agents normally require 6 months advance deposit, or a UK guarantor. Kalau student under any goverment scholarship yang ada financial affidavit, they are only required to pay less deposit and the rest of the rent can be paid monthly, atatupun bergantung pada terms yang dikenakan pihak landlord/estate agent.

Happy house hunting, dear!

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof