Header

Header
Akira~Chan

Disneyland Paris Day 3

| Wednesday, February 17, 2010

It’s day 3 at Disneyland Paris = last day. That day’s mission was to accomplish mana2 tempat yang kitorang tak sempat pergi masa day 1 haritu. That morning, kitorang tak naik Disney bus, tapi naik van skali ngan family Abg Zamri. We tot that it’s gonna be faster than the bus ride, but unfortunately, kenderaan peribadi kena masuk entrance lain dan punyela jauh... instead of dapat early pass at 8 am, we ended up masuk sama macam orang lain – 10 am. But that’s ok..sebab kitorang dah berpoya2 banyak tempat 2 days before. Hehe..




can you see the queue? hrmm..

antara tempat yang kitorang pergi adalah Studio Tram Tour dan menonton Stunt Show Spectacular. Dua2 tempat ni @ Walt Disney Studio Park. Kepada sesiapa yang nak melancong ke Disneyland, tak kirala peak season atau slow season, takleh merungut kalau beratur panjang cause it's a norm, u know.. kene banyak sabar.. saya suggest bawakla bekal ke, ipod ke atau borak2 ke untuk menghabiskan masa beratur tu..huuu







sebelum balik, saya sempat bergambar lagi dengan berlatarbelakangkan Sleeping Beauty Castle.. buat kenangan.. :)



tempat terakhir dituju sebelum balik - Disney Village.. area ni luar daripada Disneyland Park dan Walt Disney Studio Park. Tapi sebelah-menyebelah je. Kalau nak shopping souvenire, this is the right place. Kat sana ada kedai Disney terbesar dan memang logikla kalau perasaan rambang mata tu ada..hehe



sempat lagi naik Panoramagique - ala2 hot air baloon dalam Disney Village tu.. memang saya dah simpan hajat nak naik baloon ni awal2 lagi..akhirnya terkabul juga hajatku itu..Alhamdulillah..yang syoknya, hanya saya dan suami aje yang naik untuk sesi kitorang tu.. yang lain kene tunggu next session plak.. yippy yeay!




pukul 5.30 petang waktu Paris, kitorang bertolak balik menuju ke Eurotunnel Paris. Happy!!



sekian sahaja untuk jurnal Disneyland Paris saya.. :) kalau saya pergi jalan2 tempat lain, jurnal baru akan menyusul kelak, wokey?

4 voice outs!:

{ H A N I } at: February 18, 2010 at 12:16 AM said...

wokey! sonok tgk pics qila =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 18, 2010 at 12:08 PM said...

tq hani :)

{ along nordin } at: February 27, 2010 at 5:59 AM said...

best dpt jln2 kan,nak2 lak dgn encik kesayangan,manfaatkan lah ms2 berdua bersama sebaik2nya.
all the best to u Qila

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: February 27, 2010 at 11:00 AM said...

hye along... lama tak berchatting dengan along kan? Alhamdulillah ade rezeki dapat jalan2 tengok tempat orang :) bila along plak nak 'berdua' ni..? hehe

all the best to u too dear! :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof