Header

Header
Akira~Chan

cari rumah sewa baru

| Thursday, March 4, 2010

mesti korang tanya nape nak pindah kan?

why? 
the answer is to look for better money and space
lagipun kontrak kitorang tamat bulan julai ni
rumah yang saya duk skarang ni adalah flat di tingkat 3 dan memang 'molek' aje untuk kitorang berdua ni
tapi masa musim sejuk, jangan cakapla! ketaq lutut ni ha..
kalau boleh nak duk kat ground property, ada garden sendiri (ciput pun okla), ada storage space dan biarla berbaloi-baloi! bak kata Amy Search tu.. huhu

living in london area, what more could u expect from the property kan?
kalau duduk belah up north sana nun, memangla umah lagi besar dan sewa murah..
so, sekarang ni dalam pencarian umah sewa baru lah!
nak masuknya bukan sekarang, bulan julai nanti pun

teringat plak proses nak sewa umah ni dari Malaysia dulu
sampai hari2 ngadap website private property dan tunggu email reply dari potential landlord
lagi satu peristiwa, masa transfer deposit dari Malaysia ke sini
memang hari2 doa harap duit tu sampai dengan selamatnya ke tangan landlord..RM tukar ke £..banyak woooo..
Alhamdulillah sepanjang proses cari dan sewa umah ni, langsung takde masalah :)

harap2nya kali ni pencarian rumah baru kitorang pun berjalan lancar.. Amin mudah-mudahan


5 voice outs!:

{ Hanis MY } at: March 4, 2010 at 9:35 AM said...

waa new house...i likee...hope qila jumpa umah yg cun mcm qila jgak.. amin semoga dipermudahkan..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: March 4, 2010 at 12:09 PM said...

insyaAllah..harapnya macam tula kak..:)

{ H A N I } at: March 4, 2010 at 1:30 PM said...

'molek' utk qila berdua jer ek..adakah sedang plan utk mjadi lebih dari dua?? jeng3..hehe..gurau2 jer qila..harap2 dpt jmpe rumah yg lebih baik dr skang.. =)

{ fadhilah } at: March 4, 2010 at 2:29 PM said...

4bulan lg nk pindah dh kena cari skarang? dasat.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: March 4, 2010 at 2:34 PM said...

hani:
plan tu masih di awang-awangan lagi hani..hehe.. amboi..notty hani ek?

kak fadhilah:
skarang dah kuar iklan2 untuk july, even sept pun dah ade yang kuar.. bukannya pe kak, nak viewing umah tengok mana satu yang berbaloi dengan duit yang kite bayar..btw, qila suke tengok umah sewa baru akak. besar! :)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof