Header

Header
Akira~Chan

alkisah May Bank Holiday

| Tuesday, May 4, 2010

semalam adalah hari cuti gantian bagi May Bank Holiday yang jatuh pada hari Sabtu minggu lepas
dan kebetulan carboot sales pun diadakan semalam
jadi buat kali pertamanya pergi ke carboot pada tahun ini, saya memang teruja sangat nak pergi sebab nak cari barang2 untuk hias garden rumah baru dan juga nak cari kot2 ade baju or handbag2 designer brands yang dijual dengan harga murah

pendek kata, kami shop banyak pots, bucket & piles with different shapes untuk tanam pokok
semuanya harga dalam 50 pence - 1 pound
dapat juga ku rembat 2 helai baju cap Zara dan satu clutch jenama 'Atmosphere' yang nampak baru..hehe

jalan punye jalan
terjumpa satu booth ni
muke nampak macam orang cina or koreans
nak tau die jual ape? -- handbag jenama Jimmy Choo, Miu Miu, dan beberapa jenama lain yang seangkatan dengannya
tanya harga die, dalam range GBP25la.. alamak, budgetku untuk beli barang ka carboot ni just 20 pounds je.. tapi kalat tengok, handbag die nampak tak sesuai dengan taste saya ni
(eceh.. nak cover frustration nampak? eheh!)

jalan lagi, jumpa satu lagi booth jual original handbag
saya berkenan giler dengan satu beg Escada ni.. funky n sweet..ade smudge skit at the edge of the bag, tapi kalau kasi gonyoh skit, hilangla kot, plus it comes with the original case
bile tanya harga kat minah saleh ni "it's 35 pounds"

hatiku luluh, hancur lebur
takpela, simpan duit beli yang original, lagi bagus!!


err..papa, sponsor mama satu handbag bley?? hiiks!



10 voice outs!:

{ Mrs. Amien } at: May 5, 2010 at 9:41 AM said...

hehe..taper qila..awk tggu summer sale nnt.then leh beli designers' handbag k..suh papa belikan time tu! =)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 5, 2010 at 1:09 PM said...

ouh..time summer sale nanti murah ye? waah! bagus jugak idea tu.. :)

{ Mrs. Amien } at: May 5, 2010 at 3:12 PM said...

iye..sgt la murah.lg2 kt london byk kdai besh2!lg qila rambang mata.hehehe

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 5, 2010 at 6:04 PM said...

boleh tak qila panggil Halida or Ida je? :)

Ida ade suggestion kedai mana yang slalu murah dengan sale2 ni selain Harrods? qila jarang pergi London..plus slalu beli barang online je.. tu yang kurang arif tu..

{ Mrs. Amien } at: May 5, 2010 at 10:49 PM said...

hehe..leh je.panggil halida (tp bunyi cam Aida)

Halida pon tak sure sangat sbnrnye.tp friend of mine kat sini dia dulu study kat Imperial n dia ckp dia tak g harrods tp dia g boutiques2 kat luar harrods. cam dia slu serbu Gucci.huhu.mmg berbaloi.70% off.uwa!!!!!nnt Halida tanya dia tempat mana dia shoping kat london.

lg satu tips pegi time dah nak end of sale sbb nnt de further markdown (unless Qila dah target brg mana nak beli so kene rebut awl2 la)

Tips nk shoping ni (Halida praktikkan time boxing day aritu)..g usha brg2 yg kite berkenan semiggu awl.kalau pkaian, kasut jgn lupe try n pastikan saiz betul..so bile sale je..zasss..trus rembat.takyah try2.jimat masa.hehe)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 6, 2010 at 7:56 AM said...

wah, brilliant tips!!

qila kene start praktis la masa summer sale ni.. :)

thanks Halida..
:)

xoxo~

{ goblogbyfarah } at: May 11, 2010 at 2:22 AM said...

kalau nak kirim beli handbag kat qila boleh ke?hehe..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 11, 2010 at 7:25 AM said...

farah nak handbag cap pe tu ye? hehe.. qila boleh tolong usahakan

{ goblogbyfarah } at: May 12, 2010 at 1:48 AM said...

farah suka coach. murah tak kat sane?

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 13, 2010 at 9:58 AM said...

coach tu brand US kan? takpe, qila try cari dulu ek? nanti jumpe qila inform farah k?

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof