Header

Header
Akira~Chan

penyelamat kulit

| Saturday, May 8, 2010


nak kata musim bunga, tapi asyik mendung dan hujan je
adakah ini realiti nya musim bunga di sini?
hrmm..
harap2 summer nanti panasla skit

lately masalah kulit kering memang menjadi-jadi
dari kulit muka sampaila pergelangan kaki ni
sampai satu tahap, kulit kering akan jadi pedih bile bergesel dengan baju atau seluar
can u imagine that?

hari2 lepas mandi qila sapu cream ni bagi lembap skit
lepas tu apply baby oil kat muke dan Vaseline kat bibir

kalau snap gambar saya masa pakai mende alah ni
sure silau punye!! haha




Happy weekend everyone!



7 voice outs!:

{ Rozniza Ali } at: May 8, 2010 at 7:51 AM said...

niza dapt kulit teruk time winter ari tu.. so pegi refer GP dia bg epardem... mmg effective... buleh di buat mandi sekali... luka2 kulit kering tu kejap je hilang... cubalah..

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 8, 2010 at 9:28 AM said...

epardem tu leh beli je ke or kene ade prescription kak?
nak try gak

{ Kekanak Osaka } at: May 8, 2010 at 10:58 AM said...

same thing la kat sini pun. weather change akan cause the air to become dry. Paha2 saya pun dah luka dari kena jeans, memang pedih la.

Kalau pakai body butter tahan la gak, tapi till now saya pakai johnsons baby 24 hour care.

And saya paham sangat how it feels jadi orang minyak kilat2 tu. Malu nak skype ngan kawan, muka bersinar panar.haha.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 8, 2010 at 7:06 PM said...

oh, kat sana pun sama ye zeti.. time cam gini memang kene protect semua..kalau tak, nanti tak cantik semua anggota2 itu...ihiks

hehe.. yeah, that's so right..kalau tak pakai nanti kult kering, kalau pakai nanti kilat2 plak..ala..senang cite zeti cakap kat member2 yg u sembur body tanning spray kat muke.. uhuh

{ Rozniza Ali } at: May 8, 2010 at 7:49 PM said...

x sure plak adik qila... tp try pegi pharmacy tanya... tp cream tu mmg cepat bertindak...

{ fara } at: May 10, 2010 at 2:43 PM said...

qila, kilat ek body pakai butter tu? kak fara pun kering semacam jer kulit. tapi pakai losyen dove jer, alhamdulillah, boleh lar.

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: May 10, 2010 at 6:32 PM said...

kak niza:
ok kak..nanti qila pi check

kak fara:
nak kata kilat sangat takla obvious sangat kot..tapi bile tengok cermin, buleh tahanla nampaknya..hee

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof