Header

Header
Akira~Chan

iftar

| Sunday, September 5, 2010

semalam ada majlis berbuka puasa anjuran Egham Muslim Society di Bourne Annexe RHUL
hanya saya dan suami je Malaysians yang datang..
yang lain majoritinya orang dari Middle East




bila masuk waktu kami berbuka dengan air mineral dan kurma dahulu
kemudian solat Maghrib berjamaah dan lepas tu baru mula makan berat
kalau ikut style orang2 Arab ni, diorang minum sup dan roti dahulu
honestly, i don't really like the soup.. :p



macam2 makanan ada, biryani, nasi ala2 nasi pulut, cous-cous, lamb meatball, kufta, mostly Arabian type of food
ada yang kene dengan selera, ada yang tak..biasala tu..
tapi makanan diorang ni cepat mengenyangkan..
ade tak sape2 perasan roti jala n curry atas meja tu?? :)




2 voice outs!:

{ mYeQa } at: September 6, 2010 at 1:49 PM said...

qila sayang..
i pon tak gemar sangat masakan arab nie. ngehehe.

selamat berpuasa qila n abg ady. hope semua ok kat sana. bertahan yea (^_^)

{ A.k.i.r.a ~ c.h.a.n } at: September 6, 2010 at 8:27 PM said...

happy fasting to u too dear.. Alhamdulillah semua baik2 aje kat sini..

Selamat Hari Raya!
:)

 

Copyright © 2010 Akira~chan Blogger Template by Dzignine | Header Illustration by Emila Yusof